Statens Kunstfonds præmiering

Statens Kunstfond, 16. april 2020. 

Kuglebanen til det offentlige rum


Stort tillykke til kunstneren Teis Dich Abrahamsen, der netop er blevet præmieret af vores Legatudvalg for Kunsthåndværk og design for sit enestående værk ’Kuglebanen til det offentlige rum’.

”Kugleskabet er en hyldest til legebarnet i os alle – aldrig før er kuglebanen blevet taget så seriøst og udført så konsekvent og kunstfærdigt, som det er tilfældet her, så ingen kan undgå at blive fascineret”.- Legatudvalget for Kunsthåndværk og design

Værket består af flere lian kuglebaneforløb i et stort og smukt glasskab. De 100 drejede trækugler, der ligger i bunden af glasskabet og venter på, at det bliver deres tur i rutsjebanen, er skabt af træklodser af forskellige træsorter fra hele verden, som Teis har samlet igennem 40 år. På den måde er ’Kuglebanen til det offentlige rum’ lidt af et livsværk.

Ud over det smukke og sjove syn det er, når kuglerne triller ned af kuglebanerne, ligger der også en stor læring i værket. Der er nemlig som supplement til værket skabt et fint bogværk, der fortæller den interesserede læser om alle træsorterne, hvor de vokser og hvilke egenskaber de har som råmateriale og deres anvendelse.

’Kuglebanen til det offentlige rum’ er udstillet hos Galleri A. Petersen [fra 4. december, 2019] frem til d. 2. august 2020.