Kuglebanen til det offentlige rum

Projektet er præmieret af Statens Kunstfond, 2020.

Baggrund
100 drejede kugler af 100 træsorter, er ingredienserne i Kuglebanen. De er udført i 100 stykker af træ som er indsamlet fra hele verden gennem de sidste 40 år. Samlingen stammer fra Afrika, Asien, Europa, Nordamerika, Sydamerika og Australien. Nogle træstykker er fundet på sit voksested, på lagre og lignende steder og andre er givet til værkstedet under arbejde, på rejser eller som donationer fra sjældne samlinger.

Konstruktion
Kuglebanen måler: 100x100x206 cm. Materialer til kuglebanen er Europæisk kirsebær, ahorn og kirsebær og ahornfinér. Lianer til baner som holdes af cnc-fræsede bueslag i flyverfinér. Silketråde i seks farver. Motorer, nøglerør og møbellåse, hængsler, cykelkæder og tandhjul. Elektronik. Elevator til transport af trækuglerne.

Deltagere ved fremstilling af Kuglebanen
Elever og lærere på Capellagården som har ladet mig arbejde på deres værksteder, Øland, Sverige. Hans-Henrik Tungelund, samtalepartner. Andreas Bergstedt, vedbestemmelser. Per Klausen, elektroniske løsninger. Bjarne Hermansen, fotograf. Henrik Sarto, transport. Min kone Sus Osmark som har tålt mig i byggeperioden.

Tegninger til bog, plakat og screen
På kuglebanen er monteret en screen, der viser den kugle som løber i banen, med fortællingen om det træ til kuglen og dets egenskaber samt en tegning af træets silhuet. Tegningerne anvendes i bogen på plakaten til projektet.
Tekster til projektet er skrevet af Teis Dich Abrahamsen, uddybet med research af Nina Kirstine Groth, Mads Kjædegaard og Karen Hansen, som har stået for oversættelsen. Bogen er redigeret og tilrettelagt af Neel Dich Abrahamsen. Bog og plakat er trykt hos Narayana Press, 2018 og i 2. oplag 2023.
Bogarbejde og tegninger: Neel Dich Abrahamsen.
www.dichabrahamsen: de 100 tegninger af de 100 træer

Bogen og plakaten sælges i butikken på Designmuseum Danmark, Bredgade 66, København K.

 

Udstilling “Optur”
Kuglebanen er udført i tidsrummet  2018-2020.
2020 udstillet 1. gang i forbindelse med udstillingen “Optur”,
– et samarbejde med billedkunstner Leise Dich Abrahamsen, på A. Petersens Galleri for Design, København S.
I 2023 er Kuglebanen opstillet på Designmuseum Danmark

“Kuglebanen til det offentlige rum” er til salg.

Henvendelse vedrørende salg: